منابع خبری صهیونیست گزارش دادند ایالات متحده دهها پرواز نظامی حامل مهمات، از جمله بمبهای خوشهای و MK-۸۴ را به پایگاه هوایی نواتیم ارسال کرده است.در روزهای اخیر دهها فروند هواپیمای باری نظامی، حامل محمولههای جنگی به سرزمینهای اشغالی رسیدهاند. تنها طی امروز، شش فروند هواپیمای باری حامل بمبهای MK-۸۴، مهمات خوشهای و تجهیزات رزمی دیگر وارد پایگاه هوایی نواتیم در جنوب سرزمینهای اشغالی شده است.در همین حال، وزارت خارجه آمریکا نیز با فروش موتورها و قطعات خودروهای نظامی به رژیم صهیونیستی در قالب قراردادی به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار موافقت کرده است.
از طرح نتانیاهو تا سناریوی ترامپ
تحرکات صهیونیستها از زمان نقض آتش بس و تشدید حملات به غزه نشان میدهد که این رژیم همزمان برآن است تا دو سناریو را اجرایی سازد. بخش اول این طراحی در چارچوب طرحهای نتانیاهو برای نابودی سراسری غزه و تسلط این رژیم بر آن است. صهیونیستها از یک سو در حال تکه تکه سازی غزه با اقداماتی همچون تسلط بر محور موراگ برای جداسازی رفح از خان یونس و نیز محور نتزاریم برای جداسازی شمال غزه از سایر مناطق است. صهیونیستها در این طراحی برآنند تا غزه را همچون کرانه باختری چند پاره سازی کنند در حالی که با تسلط بر محورهای کلیدی همچون موراگ برآنند تا از هرگونه انتقال کمکهای بشر دوستانه به غزه جلوگیری نمایند تا ابعاد جدید نسل کشی در این منطقه را اجرا نمایند. از سوی دیگر صهیونیستها سناریوی آواره سازی دائم را در پیش گرفتهاند بگونهای که عملا هیچ نقطهای از غزه دیگر جایی برای سکونت نباشد و دائم آوارگان فلسطینی مجبور به کوچ به نقطه ای دیگر باشند. هر چند که صهیونیستها در ظاهر ادعای مناطقی امن را مطرح می کنند اما در نهایت عمر این مناطق بسیار کوتاه بوده و دوباره تبدیل به مراکز هدف میشوند. هدف نهایی این رفتار خسته سازی فلسطینیهاست که تا اجبارا به خواسته ترامپ مبنی بر کوچ اجباری همگانی از غزه تن در دهند. این رویکرد چنان است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، اعلام کرد ۷۰ درصد از غزه تحت دستورات تخلیه اجباری رژیم صهیونیستی یا در محدوده مناطق ممنوعه تعیینشده توسط نظامیان قرار دارد. صهیونیستها برای توجیه اقداماتی همچون محور موراگ و نیز اعمال فشار بر مصر برای بسته ماندن رفح به جوسازی خبری نیز روی آوردهاند چنانکه روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: یک پهپاد که قصد قاچاق سلاح از مصر به قصد سرزمینهای اشغالی فلسطینها را داشت پس از شناسایی سرنگون شد. هدف نهایی از این طراحیها در کنار باجخواهی از کشورهای عربی و سوق دادن آنها به روند سازی، تخلیه غزه و نیز نابودسازی گروههای مقاومت است هر چند که تاکید مردم و گروههای فلسطینی بر غیر قابل مذاکره بودن سلاح مقاومت اجرایی شدن این سناریو را با ابهامات بسیاری همراه ساخته است چنانکه عشایر غزه در واکنشی صریح به برخی تحرکات دیپلماتیک برای خلع سلاح مقاومت فلسطین، نسبت به هرگونه تلاش برای معامله بر سر سلاح مقاومت هشدار دادند و آن را خط قرمزی غیرقابل چشمپوشی خواندند.همچنین نیروهای ملی و اسلامی فلسطین طرح پیشنهاد شده از سوی «بنیامین نتانیاهو» مبنی بر تحویل سلاح مقاومت به عنوان یکی از شروط برقراری آتش بس در غزه را رد کرد.
آمریکاییها در کنار ابزار نظامی در حوزه دیپلماسی نیز همچنان به حمایت از این رژیم و مشارکت در کشتارها میپردازند چنانکه نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای شدیداللحن، فعالیت فرانچسکا آلبانز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین را محکوم کرد و آن را نشانهای از جانبداری نهادهای بینالمللی علیه اسرائیل دانست.
نکته دیگر آنکه بعد دیگر کمکهای آمریکا به تل آویو را در قالب روابط نتانیاهو و ترامپ میتوان جستجو کرد. نتانیاهو امروز با بحرانهای بسیاری همچون قطر گیت، درگیری با دستگاه قضا و کنست بر سر برکناری رئیس شاباک، اعتراضات گسترده به نقض آتش بس و درخواست ساکنان اراضی اشغالی برای مبادله اسرا با حماس، تشدید فضای منفی علیه رژیم صهیونیستی در صحنه جهانی و... مواجه است در این شرایط بهترین راه فرار برای آنها را تشدید کشتارها تشکیل میدهد که ترامپ با ارسال تسلیحات به دنبال کمک به نتانیاهو در تحقق این طراحی است.
جابه جایی اشغالگران در سوریه
مسئله مهم در افزایش کمکهای ناگهانی آمریکا به رژیم صهیونیستی تقارن آن با انتشار اخباری مبنی بر خروج نظامیان آمریکا از سوریه است. پایگاه اطلاع رسانی یدیعوت آحارانوت گزارش داد که ایالات متحده از طریق کانالهای رسمی به اسرائیل اطلاع داده است که روند خروج تدریجی نیروهای خود را از سوریه طی دو ماه آینده آغاز خواهد کرد.ارتش آمریکا از چند روز گذشته روند تخلیه پایگاه کونیکو در حومه دیرالزور در شرق سوریه را آغاز کرده است و اخیرا دو ستون نظامی از این پایگاه خارج شده اند که گامی با هدف عقب نشینی کامل از آن است.منابع آگاه نزدیک به قسد به العربی الجدید اعلام کردند :« یک کاروان نظامی ۱۰ روز قبل پایگاه را ترک کرده است که شامل ۷۰ خودرو بود. دو روز قبل نیز بیش از ۲۰۰ خودرو از پایگاه خارج شده و بالنی که کارش رصد مناطق اطراف پایگاه است بیش از یک هفته است که بر فراز پایگاه نیست. نیروهای مذکور به سمت اربیل در اقلیم کردستان عراق روانه شده اند و در پایگاه کونیکو ، پایگاه ویژه ارتش آمریکا در حومه دیرالزور هیچ نیروی قسدی حضور ندارد». هر چند که آمریکاییها خروج کامل از سوریه را تکذیب کردهاند و آن را یک روند عادی برای آمدن نیروهای تازه نفس عنوان میدارند اما شواهد امر نشانگر برخی تغییرات در آرایش نظامی بازیگران خارجی در این کشور است.
این جابه جایی نیرو هر چند در راستای وعده ترامپ مبنی بر خروج از سوریه اعلام شده و صهیونیستها در فضای رسانهای از آن ابراز نارضایتی کردهاند اما برگزاری نشست مشترک میان ترکیه و رژیم صهیونیستی در باکو، سخنان اردوغان مبنی بر اینکه با حضور نظامی اجازه تجزیه سوریه را نخواهد داد و در نهایت ارسال تسلیحات بیشتر آمریکایی برای رژیم صهیونیستی درحالی که پیشروی و حملات این رژیم به سوریه شدت گرفته است بیانگر تقارن تشدید اشغالگری ترکیه و رژیم صهیونیستی با خروج نیروهای آمریکایی است. به عبارتی دیگر آنها ماموریت دارند تا با تقسیم سوریه به مناطق مورد نفوذ خود به تامین اهداف آمریکا بپردازند و کمکهای نظامی آمریکا نیز برای سرعت دادن به این اشغالگری جدید است.
بخشی از چینش پازل فشار
هر چند که ترامپ مدعی رویکرد مذاکراتی با ایران است و هر روز نیز در فضای رسانهای به اشکال مختلف به دنبال القای این تصویر به مخاطب است اما برآیند رفتاری آمریکا نشان میدهد که آنها با مجموعهای سخت افزازی و نرم افزاری و بویژه بهره گیری از فضای رسانه برآنند تا چارچوب جدیدی از مذاکرات را طراحی نمایند. در حوزه نرم افزاری در حالی که سخنان ویتکاف مبنی بر اینکه صحبت با ایران بر سر غنی سازی در حد 67/3 درصد است به عنوان نرمشی از سوی آمریکا ارزیابی میشد اما اقدام او مبنی بر پس گرفتن این اظهارات و تکرار زیاده خواهیهای غیر قانونی و غیر اخلاقی و ضد مذاکراتی وی نقاب از چهره آمریکا برداشت. استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ و رئیس هیئت آمریکا در مذاکرات با ایران، در حساب ایکس خود نوشت: هرگونه توافق با جمهوری اسلامی باید مطابق با سیاستهای دونالد ترامپ تنظیم شود. او این امر را مستلزم توقف و حذف کامل برنامه غنیسازی و تسلیحاتیسازی هستهای ایران خواند.تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره نظر دولت ترامپ بر سر برنامه هسته ای ایران و خواسته این دولت مدعی شد: «ایران نمیتواند سلاح هستهای یا برنامه غنیسازی داشته باشد.»
ارسال تسلیحات بیشتر آمریکایی برای رژیم صهیونیستی درحالی که پیشروی و حملات این رژیم به سوریه شدت گرفته است بیانگر تقارن تشدید اشغالگری ترکیه و رژیم صهیونیستی با خروج نیروهای آمریکایی است
در حوزه سخت افزاری نیز آمریکا در یک طراحی رسانهای و البته عملیاتی از برگزاری نشست بحران در کاخ سفید پیرامون مذاکرات خبر داد در عین آنکه در فضای رسانهای نیز عنوان شده است که ناو هواپیمابر کارل وینسون در آبهای مجاور بابالمندب قرار گرفت است. همزمان نیز آمریکا از تشدید حملات به یمن سخن گفته و در نهایت نیز ارسال تسلیحات جدید به اسرائیل را صورت داده است.
به نظر میرسد مجموع این تحرکات در یک پازل قابل تعریف است و آن طراحی برای میز مذاکرات پیش رو و افزایش فشارها و زیاده خواهیها از تهران باشد. مسئلهای که البته مواضع مقامات ایرانی از جمله عراقچی وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه آمریکا با فشار چیزی به دست نخواهد آورد و اینکه مسئله غنی سازی قابل مذاکره نیست میتواند سراب بودن طراحی مذاکراتی آمریکا را پیش هنگام آشکار سازد.